Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling doe je als er echt iets aan de hand is met je kies of tand. Je krijgt een wortelkanaalbehandeling als een zenuw pijn veroorzaakt door een ontsteking of door afsterven. Als je dat niet behandelt, kan dat ernstige en pijnlijke gevolgen hebben.

Om deze pijn weg te nemen of te voorkomen, halen we de zenuw uit de tand en verwijderen we de bacteriën, natuurlijk onder verdoving. Met foto’s controleren we of de behandeling is geslaagd.

Als er een wortelkanaalbehandeling nodig mocht zijn, informeren wij je zodat je weet van tevoren weet waar je aan toe bent; wat er gaat gebeuren en hoeveel de wortelkanaalbehandeling gaat kosten.

Een wortelkanaalbehandeling, kundig en snel

Een wortelkanaalbehandeling krijg je niet zomaar. Er is dan écht iets aan de hand. En dat kan alleen maar verholpen worden door kundige tandartsen. Onze specialisten weten precies wat ze doen, waarom ze het doen en hoe dat het beste gebeurt, met zo min mogelijk pijn.

Wij begrijpen dat je geen seconde langer wil rondlopen met een pijnlijk gebit dan nodig is. Daarom staan we vijf dagen per week, overdag en ‘s avonds, voor je klaar.

Wortelkanaalbehandeling?

Bij de wortelkanaalbehandeling wordt gebruik gemaakt van een microscoop waardoor wij nog beter de wortelkanaalbehandeling kunnen uitvoeren. Tijdens de behandeling worden de kanalen gespoeld met een chloor vloeistof, waardoor alle bacteriën worden verwijderd.

Bent u overgevoelig voor chloorverbindingen? Geef dit van tevoren aan bij de tandarts, wij kunnen dan de vloeistof aanpassen.

Zo werkt het

Info

Pijnbestrijding.

Vrij maken van bacteriën.

Vooraf precies weten wat je te wachten staat.

Ottens Tandartsen probeert voor

elk tand probleem een oplossing te vinden

Neem snel contact op, wij denken met je mee!