Voor het eerst in onze praktijk

Wanneer je voor het eerst bij ons komt willen we natuurlijk eerst even kennismaken. Om jou (of je kind) zo goed mogelijk te kunnen helpen, hebben we een aantal gegevens nodig wat betreft de conditie van het gebit en jouw algemene gezondheid. Zo’n eerste afspraak duurt ongeveer twintig minuten, waarbij je een medische vragenlijst invult. Dit doen wij om een patiëntendossier op te bouwen dat precies bijhoudt hoe je gebit ervoor staat.

Na de kennismaking controleren wij je gebit en tandvlees. Om volledig inzicht te hebben in de staat van je tanden en kiezen, maken wij meestal een overzichtsfoto en twee röntgenfoto’s.

Wij werken volgens landelijk vastgestelde tarieven voor tandartsen. Wil je voor jezelf of voor je verzekering weten wat zo’n eerste afspraak kost? Kijk dan voor een duidelijk overzicht.

Wat moet je meenemen voor je eerste afspraak?

Het is op een eerste afspraak belangrijk om je legitimatie en verzekeringspas bij je te hebben. Wij zijn verplicht om je identiteit te controleren en je burgerservicenummer op te slaan in onze administratie.
Als je eerder bij een andere tandarts onder behandeling was, is het handig om die gegevens en eventuele röntgenfoto’s ook mee te nemen. Wij kunnen deze informatie eventueel ook opvragen bij je vorige tandarts. Mocht je dat liever hebben dan kun je dit tijdens je eerste afspraak aangeven.

Na het eerste bezoek

Als tijdens dat eerste bezoek blijkt dat je gebit helemaal in orde is, is dat natuurlijk prachtig en zien we elkaar na een halfjaar weer. Mochten er problemen aan het licht komen, maken wij een vervolgafspraak en een helder behandelplan.

Binnen onze praktijk hebben wij de kennis, de mensen, de apparatuur en de ervaring om de meeste problemen te verhelpen.
Als je kinderen hebt van twee jaar of ouder is het verstandig om ze mee te nemen als je zelf een afspraak hebt. Het is goed om kinderen zo vroeg mogelijk vertrouwd te maken met een tandartsbezoek en gebitsverzorging in het algemeen.

Info

Kennismakingsgesprek

Opbouw patientendossier voor optimaal inzicht

Waar nodig röntgenfoto’s

Overzichtelijke kosten

Ottens Tandartsen probeert voor

elk tand probleem een oplossing te vinden

Neem snel contact op, wij denken met je mee!