Biologisch Tandarts Team Ottens

Wij willen verder kijken in de tandheelkunde, dus zijn we ons gaan specialiseren in de Biologische tandheelkunde. Ons Biologisch Tandarts Team Ottens (BTTO) bestaat uit twee biologische tandartsen en een Natuurgeneeskundig therapeut met bio-energetische tandheelkundige expertise. Bij de BTTO gebruiken wij, waar mogelijk, lichaamsvriendelijke materialen, biologisch verantwoord composiet en verdovingen zonder Articaine.

De biologische tandarts doet dezelfde tandheelkundige behandelingen als een reguliere tandarts met het verschil dat we in de biologische tandheelkunde verder kijken dan alleen de mond. De mens is geen verzameling van losse onderdelen, maar een samenhangend geheel van lichaam, geest en gevoel.

Klachten van het gebit en of het tandvlees kunnen een diepere achterliggende oorzaak hebben dan alleen een goede mondhygiëne. Zo kunnen voedsel intoleranties of slechte opname van bepaalde voedingstoffen grote invloed hebben op de gezondheid van je gebit en tandvlees. Ook kunnen er fysieke klachten ontstaan door verwaarloosde en of zieke gebitselementen.

Bij de BTTO kijken we daarom verder, en helpen indien nodig ook met het onderzoeken en behandelen van deze klachten. Bij de BTTO is iedereen welkom ; van melkgebit tot kunstgebit!

Artikelen

Voor meer artikelen over Biologische tandheelkunde, publicaties door Anu Alexander Kruijtbosch In NVBT magazine (Nederlandse Vereniging ter bevordering van Bio-energetische tandheelkunde).

Biologische tandarts
Saskia Ottens
BIG-registratie:19063994301

Biologische tandarts uitvoerend
Juraci Ramos Lopes
BIG-registratie:39920572102

Biologisch combinatie intake consult

Natuurgeneeskundig therapeut
Anu Alexander Kruijtbosch
AGB-zorgverleners code: 90104983

Een client die zich voor het eerst aanmeldt voor Biologische tandheelkunde bij het BTTO, komt altijd eerst naar een combi consult van Biologische tandarts en Natuurgeneeskundige. Tijdens dit consult bespreken/ bekijken de Biologische tandarts en Natuurgeneeskundig therapeut samen uw klachten. Uw algemene en uw mondgezondheid worden besproken en er vindt een mondonderzoek plaats. Om de status van uw gebit nauwkeurig te kunnen beoordelen worden er in overleg met u/ en indien nodig röntgenfoto’s gemaakt.

In het consult wordt een opstart electro-acupunctuur (EAV) meting gedaan om de bio- energetische status van uw mondgezondheid te bekijken. Bij een EAV meting worden er acupunctuur punten doorgemeten van meridianen op het gezicht, handen en voeten. Op deze manier sporen we verstoringen op in meridianen verbonden met het gebit, organen, hormoonsystemen en weefsels om de eventuele oorzaak van gebit en tandvlees klachten op te sporen, om zodoende niet alleen de symptomen maar ook de bron van die symptomen mee te behandelen.
Vanuit dit consult ontstaat een complementair behandelplan wat met u besproken wordt.

Kosten

Biologisch combinatie intake consult

Gesprek waarin klachten worden besproken.

Inspectie van het gebit door Biologische tandarts en eventuele röntgen foto’s.

Natuurgeneeskundig consult met EAV meting door Natuurgeneeskundig therapeut.

Behandelplan

  • C28 onderzoek/ bespreken behandelplan.

    €103,16
  • Natuurgeneeskundig consult.

    €75,00
  • X10 (indien noodzakelijk en gewenst) solo röntgen (per foto) €16,05

  • X21 Orthopantomogram OPG (indien noodzakelijk) €68,77

U kunt bij ons een afspraak maken voor:

Behandelingen

Behandeling Biologische Tandarts

Amalgaam verwijdering

Gebruik van Clean-up en of Cofferdam

Articaine vrije verdovingen

Biologisch verantwoord composiet

Kronen, bruggen en implantaten op Zirkonium basis

Geen gebruik van fluoride

Latex vrije materialen

*Tarief conform de behandeling.

Orthomoleculaire suppletie

Electro acupunctuur meting (EAV*)/ acupunctuur binnen de tandheelkunde

Natuurgeneeskundig Consult

U kunt kiezen uit één van de volgende behandelingen:

Klassieke Homeopatie

Chinese voedingsleer en kruiden

Detox

*Tarief €75

* Voor de vergoeding en tarieven van het tandheelkundige gedeelte gelden dezelfde regels als voor de reguliere tandheelkunde.
* Voor voorwaarden, vergoeding en tarieven van het Natuurgeneeskundige gedeelte ga naar www.2thecore.nl/contact. 2theCore Natuurgeneeskundig therapeut A.A.Kruijtbosch is aangesloten bij de beroepsvereniging BATC. Indien uw aanvullende verzekering aansluiting heeft met het BATC kunt u in aanmerking komen voor vergoeding.

Ottens Tandartsen probeert voor

elk tand probleem een oplossing te vinden

Neem snel contact op, wij denken met je mee!